• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
  • {{sprakVariabler[s.stegnavn]}}
{{sprakVariabler["AvbrytSkjemaUtfylling"]}}
{{sprakVariabler["InnloggingWizardKreverInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["InnloggingWizardValgfriInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["SkjemaNavn"]}}
  • {{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltip' + innlogging.InnloggingsTooltip]}}

{{sprakVariabler['LoggInnEpost']}}

{{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltipEpost']}}

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*{{sprakVariabler["EpostIkkeRegistrert"]}}

{{sprakVariabler["InnloggingWizardKodeIEpost"]}}

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringEpost"]}}

{{sprakVariabler["KontoAktivert"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringsLenkeUgyldig"]}}

Nettlesersesjonen er utløpt, og utfylling som ikke er lagret kan være tapt. Vennligst last siden på nytt for å fortsette på skjemaet.

Informasjon

Skjemautfylling

Registrering som frivillig tolk

Informasjon

IMDi skriver:

Dersom du ønsker å bidra med dine språkferdigheter, men ikke er kvalifisert tolk kan du bistå som språkhjelp med hverdagslige gjøremål. Du kan også bidra som norsktrener.

Språkhjelp
Som språkhjelp kan du bistå flyktninger med praktiske ting, f.eks. med hjelp til å handle på butikken, finne frem i lokalsamfunnet, eller formidle/oversette enkel informasjon i hverdagen. Denne formen for praktisk bistand og sosial omgang stiller ingen formelle krav til dine språkferdigheter, hverken på norsk eller på det andre språket.

Selv dagligdagse situasjoner kan imidlertid ta en vending som gjør det nødvendig å vurdere behovet for en fagperson og kvalifisert tolk. Så dersom du ikke er kvalifisert tolk og blir bedt om å tolke i situasjoner som omhandler sensitive opplysninger rundt psykososiale forhold (helse, barns situasjon, familiekonflikter) eller asylsak og juridisk status, bør du avstå, og varsle om behov for kvalifisert tolk av hensyn til personens rettssikkerhet.

Norsktrener
Du kan også bidra ved å hjelpe flyktningene å lære og praktisere norsk, både de som bor på mottak, og de som er blitt bosatt i din kommune.

Frivillige norsktrenere utgjør et verdifullt supplement til den offentlige språkopplæringen. Du behøver ingen formell norskkompetanse for å bli frivillig språktrener. Det holder at du er interessert i å hjelpe flyktninger med å lære norsk. Å hjelpe til som språktrener forutsetter heller ikke at du behersker flyktningens morsmål.

Om du er interessert i å bidra på denne måten, send inn dette skjemaet, eller send en e-post til postmottak@trysil.kommune.no eller ring servicetorget i rådhuset mandag-fredag kl. 9-15.

Hjelp
Lukk
  1. Klikk på Hjelpesymbol der du trenger hjelp til utfyllingen
  2. Skjemaet lagrer svarene underveis i utfyllingen. Hvis du velger å avbryte ved f.eks. å lukke nettleservinduet eller trykke på Avbryt-knappen og deretter bekrefter at du vil avbryte utfyllingen, vil all informasjon bli borte.
  3. Ingenting sendes inn før du selv ber om det, ved å velge Send inn-knappen. Den kommer fram etter at opplysningene er kontrollert og godkjent på oppsummeringssiden.

Bruk og utfylling

Klikk på hjelpesymbolene for informasjon om utfylling.

* Betyr obligatorisk for utfylling

Etter 20 minutt uten aktivitet vil informasjon du har skrevet inn i skjemaet, men ikke lagret, gå tapt.

Klikk på Hjelp øverst til høyre for generell hjelp om skjema.

Vennligst vent...

Loader